Ceapă murată în oţet

ceapa murata in otet jpeg

Ştiai că ceapa conţine antioxidanţi – antocianine şi flavonoizi – , care dau culoarea roşie anumitor varietăţi şi care se găsesc în special în straturile externe ale legumei? Ceapa galbenă este o sursă majoră de quercitină, uşor de asimilat în organism şi capabilă să scadă riscul anumitor tipuri de cancer.

Ingrediente

2 kg ceapă roşie micuţă (sau arpagic) foi de dafin 2 linguri zahăr brun 2 linguriţe boabe de piper 2 linguriţe boabe muştar sare grunjoasă 3 linguri oţet 1 l apă 3-5 linguri ulei

Mod de preparare

Cureţi ceapa şi o speli bine, apoi o laşi în apă cu sare, după gust, peste noapte, într-un vas acoperit. O speli şi o aşezi în borcane, după preferinţă. În fiecare recipient pui o lingură de sare, una de zahăr, o linguriţă de boabe de muştar şi una cu boabe de piper. Pui foi de dafin şi puţin ulei. Separat, faci un amestec din apă şi oţet, în cantităţi egale, pe care-l fierbi şi cu care umpli ulterior borcanele. Le înfiletezi, le acoperi şi le ţii într-un loc călduros minimum 24 de ore.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg