Ciuperci în ulei

ciuperci in ulei jpeg

Ia în considerare pentru la iarnă şi o reţetă de ciuperci în ulei. Câtorva borcănele în cămară nu le-ar sta rău!

Ingrediente

2 kg ciuperci (mai multe soiuri) 500 ml oţet 500 ml vin alb ulei de măsline (sau de porumb) sare boabe de piper foi de dafin 4-5 căţei usturoi 2 ardei iuţi roşii 2 legături ceapă verde

Mod de preparare

Cureţi şi speli în mai multe ape ciupercile, le rupi codiţele şi le mai laşi 30 de minute în apă rece cu puţină sare. Le scurgi bine şi le feliezi. Le opăreşti câteva minute într-un amestec de oţet şi vin, sare, piper şi foi de dafin. Le laşi apoi la scurs într-o sită, după care le scoţi pe şervete de hârtie ca să se usuce bine, peste noapte. La baza borcanului pui foi de dafin, usturoi şi bucăţi de ardei iute. Aşezi ciupercile în borcan, fără să le înghesui, adaugi usturoiul rămas, ardeiul iute şi ceapa tăiată rondele, apoi boabele de piper. Torni ulei cât să le acopere, iar pentru sterilizare, fierbi borcanul în baie de aburi, 20-30 de minute.