Dovlecei cu roşii şi usturoi, la cuptor

Dovlecei cu rosii si usturoi, la cuptor jpeg

Profită de legumele gustoase din acest sezon şi prepară-ţi o tavă plină de savoare. Vei vedea cât de rapidă este reţeta şi cât de gustoase sunt legumele în această combinaţie. Un pic de parmezan ras le va da savoare la final.

Ingrediente (6 porţii)

2 dovlecei mari, tăiaţi cuburi 300 g roşii cherry sau 2 roşii mari, tăiate jumătăţi sau felii 7 căţei de usturoi, zdrobiţi 50 g parmezan ras 1 linguriţă busuioc uscat, oregano sau alte condimente italieneşti ¾ linguriţă sare ½ linguriţă piper negru măcinat 1/3 legătură pătrunjel sau busuioc, tăiat fin ulei, pentru uns, dar şi pentru legume

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi o tavă de copt cu ulei şi o dai deoparte.

Într-un vas mare, adaugi toate ingredientele, cu excepţia pătrunjelului/busuiocului şi amesteci ca să se combine aromele. Le muţi în tava unsă şi le dai la cuptor, neacoperite, 25 de minute – dacă vrei dovlecei rămână un pic crocanţi – sau 35 de minute, dacă vrei ca tale să fie bine făcute.

Le scoţi din cuptor, le ornezi cu pătrunjel sau busuioc tocat şi le serveşti calde.

Sursa + foto: ifoodreal.com

ifoodreal.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg