Dovlecei cu roşii şi usturoi, la cuptor

Dovlecei cu rosii si usturoi, la cuptor jpeg

Profită de legumele gustoase din acest sezon şi prepară-ţi o tavă plină de savoare. Vei vedea cât de rapidă este reţeta şi cât de gustoase sunt legumele în această combinaţie. Un pic de parmezan ras le va da savoare la final.

Ingrediente (6 porţii)

2 dovlecei mari, tăiaţi cuburi 300 g roşii cherry sau 2 roşii mari, tăiate jumătăţi sau felii 7 căţei de usturoi, zdrobiţi 50 g parmezan ras 1 linguriţă busuioc uscat, oregano sau alte condimente italieneşti ¾ linguriţă sare ½ linguriţă piper negru măcinat 1/3 legătură pătrunjel sau busuioc, tăiat fin ulei, pentru uns, dar şi pentru legume

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi o tavă de copt cu ulei şi o dai deoparte.

Într-un vas mare, adaugi toate ingredientele, cu excepţia pătrunjelului/busuiocului şi amesteci ca să se combine aromele. Le muţi în tava unsă şi le dai la cuptor, neacoperite, 25 de minute – dacă vrei dovlecei rămână un pic crocanţi – sau 35 de minute, dacă vrei ca tale să fie bine făcute.

Le scoţi din cuptor, le ornezi cu pătrunjel sau busuioc tocat şi le serveşti calde.

Sursa + foto: ifoodreal.com

ifoodreal.com