File de cod la grătar cu sos de sparanghel
File de cod la grătar cu sos de sparanghel este un preparat rafinat sănătoas și ușor de preparat.

Ingrediente
2 fileuri de cod
1 linguriță ulei de măsline
sare
piper
suc de lămâie
Pentru sosul de sparanghel
200 g sparanghel, partea fragedă
30 ml apă
1 linguriță ulei de măsline
1 cățel de usturoi
sare
piper
1 lingură iaurt grecesc 2% grăsime
Mod de preparare
Speli sparanghelul, rupi capetele tari și fierbi tulpinile 5-6 minute în apă cu sare. Scoți câteva vârfuri întregi pentru decor, apoi le treci pe toate prin apă rece.
Într-un blender, pui sparanghelul fiert, usturoiul, o linguriță de ulei, apă, sare, piper și iaurtul grecesc. Mixezi până obții o cremă fină.
Ungi peștele cu puțin ulei, presari sare și piper și îl coci pe grătar sau în tigaie grill, 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenește frumos.
Asamblezi farfuria. Așezi vârfurile de sparanghel ca bază, pui fileul de cod deasupra, apoi torni sosul de sparanghel. Poți decora cu câteva vârfuri întregi de sparanghel și piper proaspăt măcinat.