File de cod la grătar cu sos de sparanghel

File de cod la grătar cu sos de sparanghel este un preparat rafinat sănătoas și ușor de preparat.

file de cod cu sos de sparanghel jpg

Ingrediente

2 fileuri de cod

1 linguriță ulei de măsline

sare

piper

suc de lămâie

Pentru sosul de sparanghel

200 g sparanghel, partea fragedă

30 ml apă

1 linguriță ulei de măsline

1 cățel de usturoi

sare

piper

1 lingură iaurt grecesc 2% grăsime

Mod de preparare

Speli sparanghelul, rupi capetele tari și fierbi tulpinile 5-6 minute în apă cu sare. Scoți câteva vârfuri întregi pentru decor, apoi le treci pe toate prin apă rece.

Într-un blender, pui sparanghelul fiert, usturoiul, o linguriță de ulei, apă, sare, piper și iaurtul grecesc. Mixezi până obții o cremă fină.

Ungi peștele cu puțin ulei, presari sare și piper și îl coci pe grătar sau în tigaie grill, 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenește frumos.

Asamblezi farfuria. Așezi vârfurile de sparanghel ca bază, pui fileul de cod deasupra, apoi torni sosul de sparanghel. Poți decora cu câteva vârfuri întregi de sparanghel și piper proaspăt măcinat.