File de pește cu praz și fistic
Fie că alegi să iei o pauză de la preparatele mai bogate în calorii, fie ții regim sau ești la dietă, fileul de pește cu praz și fistic este ideal o masă sănătoasă.
Ingrediente
4 fileuri pește alb, slab
1/4 cană fistic tocat fin, fără sare adăugată
1/4 cană praz tocat
frunze proaspete de salvie
zeama de la 1 lămâie
sare și piper, după gust
ulei de măsline
Mod de preparare
Așezi fileurile de pește într-o tavă de copt, pe care ai uns-o cu o cantitate mică de ulei de măsline. Torni zeama de lămâie peste pește și îl condimentezi cu puțină sare și piper, apoi presari fisticul tocat și prazul tăiat rondele. Pui câteva frunze proaspete de salvie deasupra.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit și coci peștele 12-15 minute sau până când se desface ușor cu o furculiță, iar fisticulși prazul sunt rumenite. Decorezi cu salvie proaspătă.