File de pește cu praz și fistic

file de peste cu fistic jpg

Fie că alegi să iei o pauză de la preparatele mai bogate în calorii, fie ții regim sau ești la dietă, fileul de pește cu praz și fistic este ideal o masă sănătoasă.

Ingrediente

4 fileuri pește alb, slab

1/4 cană fistic tocat fin, fără sare adăugată

1/4 cană praz tocat

frunze proaspete de salvie

zeama de la 1 lămâie

sare și piper, după gust

ulei de măsline

Mod de preparare

Așezi fileurile de pește într-o tavă de copt, pe care ai uns-o cu o cantitate mică de ulei de măsline. Torni zeama de lămâie peste pește și îl condimentezi cu puțină sare și piper, apoi presari fisticul tocat și prazul tăiat rondele. Pui câteva frunze proaspete de salvie deasupra.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit și coci peștele 12-15 minute sau până când se desface ușor cu o furculiță, iar fisticulși prazul sunt rumenite. Decorezi cu salvie proaspătă.