Granita de lămâie

granita de lamaie jpeg

Când soarele arde şi tu nu mai ştii pe la ce umbră să te ascunzi şi cu ce să te mai răcoreşti, o îngheţată ori o granita răcoritoare sunt binevenite.

Ingrediente

6 lămâi 6 lime (lămâi verzi) 250 g zahăr 500 ml apă mentă pentru decor

Cum se prepară

Se rade coaja de la ­două lămâi şi două lime. Se taie toate fructele pe jumătate, se storc şi se amestecă zeama de lămâie cu coaja rasă şi zahărul. Se toarnă 100 ml apă fierbinte, se amestecă bine, ­până se dizolvă zahărul, şi se ­lasă o jumătate de oră. Se strecoară siropul, se amestecă cu 500 ml apă, se toarnă într-o tăviţă şi se pune la congelator. După ce a îngheţat pe margini, se zdrobeşte cu o furculiţă şi se dă din nou la congelator. Se repetă operaţiunea de trei ori. Se serveşte fie în cupe, fie în jumătăţile de lămâi stoarse, decorată cu mentă.