Îngheţată cu mure şi iaurt gras

inghetata cu mure jpeg

Aromate şi parfumate, murele dau savoare oricărui desert, indiferent cât de simplu este. Deserturile şi dulceţurile devin imediat o delicatesă dacă ­printre ingredientele principale se numără şi murele. Cu ele se pot pregăti şi delicioase salate cu fructe, dar şi creme reci cu brânză dulce, iaurt sau cu frişcă. sau cum este această îngheţată cu mure şi iaurt gras.

Îngheţată cu mure şi iaurt gras - Ingrediente

200 ml frişcă lichidă 150 iaurt gras 250 g mure 1 esenţă de vanilie 100 g zahăr pudră

Îngheţată cu mure şi iaurt gras - Cum se prepară

Se spală murele, 150 g se pasează şi se trec printr-o sită pentru a se obţine un piure de fructe fără seminţe. Se mixează iaurtul cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie, apoi se adaugă frişca bătută şi piureul de mure. Se omogenizează compoziţia, se toarnă într-un vas de plastic, se acoperă şi se dă la congelator pentru câteva ore. Cu o lingură specială, se iau bulgăraşi de îngheţată, se pun într-o cupă şi se decorează cu murele rămase. Şi ai obţinut cea mai bună îngheţată cu mure şi iaurt gras.