Mâncare de varză acră cu orez

mancare de varza cu orez jpeg

Varza în combinaţie cu orezul este o mâncare cu efecte detoxifiante incredibile pentru organism. Varza acră, adică murată conţine vitamina B12, vitamină ce ajută la stoparea procesului de îmbătrânire şi întăreşte sistemul nervos. Orezul este folosit de mii de ani în medicina ayurvedică pentru beneficiile pe care le aduce păstrării frumuseţii interioare, dar şi exterioare.

În plus, această mâncare de varză acră cu orez este o excelentă alternativă de post pentru zilele de vară, când avem nevoie de vitamine şi minerale.

Ingrediente Mâncare de varză acră cu orez:

  • 1,5 kg de varză acră
  • 150 de grame de orez
  • 1 ceapă
  • 60 de grame pastă de tomate
  • 100 ml de ulei
  • Piper

Mod de preparare Mâncare de varză acră cu orez:

Mâncarea de varză acră cu orez este numai bună pentru zilele de post, dar şi pentru perioadele de cură de slăbire. Se ştie de proprietăţile depurative ale verzei, dar şi de proprietăţile de dezintoxicare ale orezului. Aşadar, nu ezita să prepari o mâncare rapidă, uşoară şi foarte gustoasă. Poţi folosi roşii proaspete în loc de pasta de tomate, roşiile vor da un gust inedit. Iar pentru ca mâncarea să prindă arome delicioase, o poţi băga la cuptor 10 minute.

Varză scoasă din butoi se curăţă de cotoare şi de primele foi. Se spală bine şi se taie felii. Apoi, se spală bine şi orezul, în câteva ape. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. varza se pune într-o cratiţă la înăbuşit în 100 ml de ulei şi 100 ml de apă. Se adaugă piper şi se lasă la fiert.

Ceapa se pune într-o tigaie sau cratiţă la călit în puţin ulei şi 50 de ml de apă. Se lasă 2-3 minute şi se pune şi orezul, împreună cu pasta de tomate. Se pun la fiert 300 de ml de apă şi când e gata se toarnă peste orez. Se pune apoi şi varză şi se amestecă bine. Se lasă să fiarbă la foc potrivit 20 de minute. Se serveşte caldă, alături de mămăliguţă şi ardei iute. Poftă bună!