Minitarte cu cremă de dovleac

minitarte cu dovleac jpeg

Termenul „dovleac“ desemnează fructul mai multor specii înrudite de cucurbitacee. Pe lângă betacaroten sau provitamina A, dovleacul este, de asemenea, bogat în vitaminele B2, B5, B6, B9, C şi K, dar şi în fier, mangan şi cupru.

Ingrediente aluat 250 g de făină un vârf de sare 125 ml ulei 75 ml lapte

500 g dovleac curăţat de seminţe şi coajă

1 morcov

150 ml lapte

150 ml smântână

Mod de preparare

Aluatul: se amestecă uleiul cu laptele, se adaugă făina şi sarea, amestecând cu o lingură de lemn până se omogenizează. Se întinde o foaie din care se taie rondele. Cu acestea se tapetează formele de brioşe. Se coc la foc potrivit aproximativ 20 minute. Se scot din forme şi se lasă să se răcească.

Umplutura: se fierbe dovleacul tăiat cubuleţe în apă cu sare. Când e aproape fiert, se adaugă morcovul. Se scot cubuleţele de dovleac şi morcovul, se pasează şi se mai lasă să fiarbă, la foc mic, cu laptele care se toarnă fierbinte, puţin câte puţin, amestecând încontinuu. După ce s-a omogenizat compoziţia, se toarnă în mixer treptat şi se bate până se obţine o cremă pufoasă, aurie. Se adaugă smântâna şi se potriveşte de sare. Se umplu tartele cu compoziţia caldă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg