Minitarte cu cremă de dovleac

minitarte cu dovleac jpeg

Termenul „dovleac“ desemnează fructul mai multor specii înrudite de cucurbitacee. Pe lângă betacaroten sau provitamina A, dovleacul este, de asemenea, bogat în vitaminele B2, B5, B6, B9, C şi K, dar şi în fier, mangan şi cupru.

Ingrediente aluat 250 g de făină un vârf de sare 125 ml ulei 75 ml lapte

500 g dovleac curăţat de seminţe şi coajă

1 morcov

150 ml lapte

150 ml smântână

Mod de preparare

Aluatul: se amestecă uleiul cu laptele, se adaugă făina şi sarea, amestecând cu o lingură de lemn până se omogenizează. Se întinde o foaie din care se taie rondele. Cu acestea se tapetează formele de brioşe. Se coc la foc potrivit aproximativ 20 minute. Se scot din forme şi se lasă să se răcească.

Umplutura: se fierbe dovleacul tăiat cubuleţe în apă cu sare. Când e aproape fiert, se adaugă morcovul. Se scot cubuleţele de dovleac şi morcovul, se pasează şi se mai lasă să fiarbă, la foc mic, cu laptele care se toarnă fierbinte, puţin câte puţin, amestecând încontinuu. După ce s-a omogenizat compoziţia, se toarnă în mixer treptat şi se bate până se obţine o cremă pufoasă, aurie. Se adaugă smântâna şi se potriveşte de sare. Se umplu tartele cu compoziţia caldă.