Musaca de peşte cu cartofi

musaca de peste cu cartofi jpeg

Un meniu complet poate să conţină şi acest tip de reţetă de musaca de peşte cu cartofi. Caşcavalul îi dă un gust fin, iar carnea… o aromă inconfundabilă. Aşa că profită de recomandările noastre pentru un meniu reuşit.

Musaca de peşte cu cartofi - Ingrediente

1 kg cartofi 500 g file de peşte 4 ouă 100 ml lapte dulce 2 linguri ulei 1 lingură făină sau pesmet 150 g parmezan 200 g ciupercuţe întregi din conservă sare măsline

Musaca de peşte cu cartofi - Mod de preparare

Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se strecoară, se curăţă coaja şi se taie felii cu grosimea de 5 mm. Se amestecă, într-un castron, ouăle bătute, parmezanul, laptele, sare, după gust.

Se unge o formă termorezistentă mai mică cu ulei, se tapetează, se aşază un strat de cartofi pe fundul vasului, se adaugă peşte mărunţit, ciupercuţe tăiate în două, câteva linguri din amestecul de ouă. Se repetă până se epuizează ingredientele. ­Ultimul strat trebuie să fie de cartofi şi câteva felii de măsline. Se pune musacaua la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40-50 de minute. Se consumă caldă sau rece.