Pâine turcească

Parcă nimic nu se compară cu mirosul pâinii proaspete scoase din cuptor. Dacă vrei să încerci o specialitate internaţională, noi îţi propunem pâine turcească.
De ce ai nevoie pentru pâine turcească
550 g făină
1 ou
1 lingură drojdie uscată
2 linguri zahăr
1 praf de sare
100 ml lapte
200 ml apă caldă
2 linguri ulei de măsline
seminţe de susan
Cum se prepară pâine turcească
Separi albuşul de gălbenuş. Amesteci făina, drojdia, zahărul şi sarea. Adaugi albuşul şi începi să frămânţi. Încorporezi laptele călduţ şi apa, cât este nevoie pentru a obţine un aluat elastic, dar care nu se ţine de mâini. La final pui uleiul de măsline. Laşi la crescut 40-45 de minute, până îşi dublează volumul.Ungi o tavă dreptunghiulară cu ulei, întinzi aluatul şi-l pui în tavă. Ungi cu gălbenuşul de ou şi presari seminţe de susan. Dai la cuptor până se rumeneşte.
Sursa foto http://insaneinthekitchen.blogspot.de/