Paste cu legume și ricotta
Te-ai săturat de preparatele cu carne şi te întrebi ce să mai prepari, încearcă această reţetă de paste cu legume și ricotta.
Ingrediente
300 g paste
1 vânătă
400 g roșii cherry
200 g brânză ricotta
2-3 căței de usturoi
1 legătură busuioc proaspăt
50 ml ulei
sare și piper
parmezan ras, pentru servit
Mod de preparare
Speli vânăta și o tai felii rotunde de aproximativ 1 cm grosime. Presari sare pe fiecare felie și le lași să stea 15-20 de minute pentru a elimina excesul de apă și gustul amărui. Le clătești sub jet de apă rece, apoi le ștergi cu un prosop de bucătărie.
Prăjești feliile de vinete în foarte puțin ulei, pe ambele părți, până devin aurii și moi, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Le scoți pe un platou și le lași deoparte. În tigaia în care ai prăjit feliile de vânătă, adaugi restul de ulei și călești usturoiul tocat mărunt, până devine auriu. Adaugi roșiile tăiate jumătăți și le gătești până încep să-și lase sucul, aproximativ 10 minute. Asezonezi cu sare și piper după gust.
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Încorporezi pastele fierte în sosul de roșii și amesteci bine. Pui pastele pe farfurii individuale, așezi feliile de vinete prăjite și adaugi cu lingura brânză ricotta. Presari frunze de busuioc proaspăt pentru aromă și decor și razi parmezan.