Paste de zucchini cu ciuperci
Pastele de zucchini cu ciuperci reprezintă o alternativă sănătoasă și delicioasă la pastele tradiționale.
Ingrediente
4 ciuperci champignon
sucul de la ½ lămâie
frunze de spanac
3 zucchini
2 căței de usturoi
2 avocado coapte
ulei de măsline
parmezan ras, pentru ornat
muguri de pin prăjiți, pentru ornat
Mod de preparare
Pui un vas cu apă la fiert și separat speli și razi zucchini prin răzătoarea specială. După ce apa a dat în clocot, scufunzi pentru 1 minut pastele de zucchini, le scoți din apa clocotită și le scufunzi în apă rece cu gheață, apoi le lași la scurs.
Într-un bol, mixezi avocado cu zeama de lămâie până obții un piure moale.
Într-o tigaie nonaderentă, torni puțin ulei de măsline și călești timp de 1 minut usturoiul tocat împreună cu ciupercile feliate și dai deoparte.
Într-un castron, amesteci pastele de zucchini cu crema de avocado și pui în farfuriile de servire. Ornezi cu frunzele proaspete de spanac, mugurii de pin și puțin parmezan ras.