Pește cu sos de mazăre

Peștele cu sos de mazăre este genul de mâncare care îți face ziua mai luminoasă.

peste cu sos de mazare jpg

Ingrediente

500 g mazăre

2 fileuri de peşte alb

1 ceapă

2 căței de usturoi

300 ml supă de legume

2 linguri făină

5 linguri smântână pentru gătit

1 lingură ulei

1 cub unt

sare

piper

fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Cureți și speli ceapa, apoi o tai cubulețe. Cureți și zdrobești usturoiul. Topești untul cu uleiul și adaugi ceapa, amesteci și pui usturoiul, presari sare și piper, după gust și continui să amesteci. Torni supa, fierbi câteva minute, adaugi mazărea curățată și spălată, și fierbi acoperit 15-20 de minute. Între timp, amesteci făina cu smântâna și o încorporezi în sos. Amesteci și mai fierbi până când dispare mirosul de făină, apoi dai deoparte vasul pe foc.

Între timp, pregătești peștele. Dai fileurile cu sare și cu piper, după gust, apoi le prăjești aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Le stropești cu zeamă de lămâie și le așezi peste mazăre, le presari cu fulgi de ardei iute, după gust și poți servi.