Pește cu sparanghel și salată
Această combinație este nu doar savuroasă, ci și plină de nutrienți esențiali pentru o alimentație echilibrată. Prepararea acestui fel de mâncare este simplă și rapidă, fiind ideală pentru zilele în care doriți să petreceți mai puțin timp în bucătărie, dar să vă bucurați de un prânz sau o cină rafinată.
Ingrediente
4 fileuri pește alb
3 linguri ulei de măsline
½ linguriță chili
½ linguriță boia dulce
1 linguriță suc de lămâie
1 linguriță usturoi pudră
1 legătură sparanghel verde
100 g mix de salată verde
50 g rucola
150 g roșii cherry
sucul de la 1 lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Într-un castron mic, pui o lingură de ulei de măsline, sare, piper, pudra de usturoi, praful de chili și boiaua, și omogenizezi. Condimentezi fileurile de pește cu uleiul cu mirodenii, apoi le stropești cu suc de lămâie. Așezi peștele într-o tavă tapetată și o dai la cuptor circa 15 minute, până devin aurii și bine gătite.
Rupi capetele lemnoase ale sparanghelului și speli bine tulpinile. Într-o tigaie mare, încălzești la foc mediu uleiul de măsline rămas. Adaugi sparanghelul și îl gătești 5-7 minute, întorcându-l ocazional, până devine fraged, dar încă crocant. Condimentezi cu sare și piper după gust.
Speli bine salata verde, rucola și roșiile cherry și tai roșiile cherry jumătăți. Într-un bol mare, amesteci salata verde, rucola și roșiile. Într-un bol mic, amesteci uleiul de măsline pentru dressing cu sucul de lămâie. Condimenteazi cu sare și piper după gust. Torni dressingul peste salată și amesteci ușor pentru a distribui uniform toate ingredientele.
Așezi sparanghelul gătit pe farfurii, pui fileurile de pește deasupra și servești alături de salată.