Peşte marinat cu sos tomat

1366733068 6667peste 20marinnat jpeg

Rapid şi gustos, chiar şi pentru mofturoşii care nu iubesc peştele. Încearcă şi ai să te convingi!

Ingrediente

12 peşti marinaţi (hamsii, macrou)

5 căţei de usturoi

 sare şi piper numai după gust

ulei de măsline

4 roşii în bulion

Mod de preparare

Speli peştii dacă îi cumperi gata marinaţi şi, eventual, îi poţi lăsa 30 de minute în apă rece. Dacă îi iei cruzi, după ce îi cureţi şi îi tai, îi pui pentru 8 ore într-o soluţie de oţet, cu un căţel de usturoi şi sare. Într-un vas de cuptor aşezi peştii, uleiul şi usturoiul. Toci mărunt roşiile sau le treci prin răzătoare şi le pui lângă peşti cu tot cu zeama pe care şi-o lasă. Dai la cuptor pentru 15 minute.