Prăjitură cu kiwi

prajitura cu kiwi jpeg

Dincolo de faptul că această prăjitură cu kiwi este foarte gustaosă, este şi foarte sănătoasă pentru că este plină de vitamine. Are exact ce îi trebuie imunităţii în caz de răceală: vitamina C.

Ingrediente

Pentru blat 180 g unt 100 g zahăr 200 g nucă măcinată 3 ouă 200 g făină 1 praf de copt 200 g smântână 2 linguri coniac 1 linguriţă coajă de lămâie rasă

6 fructe de kiwi

2 linguri zahăr cu aromă de vanilie

2 plicuri gelatină

coajă de lămâie tăiată fâşii subţiri

Preparare

Baţi spumă ouăle cu zahărul, adaugi untul treptat şi amesteci bine, ­până se formează o compoziţie cremoasă. Adaugi smântâna, coniacul, nuca măcinată, coaja rasă de lămâie şi amesteci bine. Adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci bine, până se formează un aluat uniform. Torni aluatul într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată, o introduci în cuptorul ­bine încălzit pentru aproximativ 35-40 de minute, la temperatură potrivită. Scoţi prăjitura din cuptor şi o laşi să se răcească în tavă. Înmoi gelatina într-o ­cană cu apă rece, ­după care o dizolvi pe foc împreună cu zahărul cu aromă de vanilie. Între timp, cureţi coaja fructelor de kiwi, le tai felii şi le aşezi pe blatul de prăjitură. Torni peste ele gelatina şi dai la rece câteva ore. Porţionezi prăjitura, o decorezi cu fâşii subţiri de coajă de lămâie şi o serveşti.