Prăjitură cu pere şi ciocolată

prajitura cu pere si ciocolata jpeg

Zilele s-au micşorat, iar serile au devenit mai răcoroase. E vremea perfectă pentru a savura prăjituri gustoase, preparate din fructele toamnei, alături de o cană cu ceai.

Ingrediente

Pentru blat 250 g unt 100 g făină 150 g zahăr pudră 5 ouă 100 ml lapte 1/2 linguriţă praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie 5 linguri bucăţele de ciocolată

2 ouă

200 g ciocolată

50 g zahăr

200 ml frişcă

4 pere

Mod de preparare

Mixezi făina cu ouăle, zahărul pudră, laptele şi untul până se omogenizează toate ingredientele. Adaugi praful de copt şi esenţa de vanilie şi amesteci. La final, pui bucăţelele de ciocolată. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul bine încins 45-50 de minute. Pentru spuma de ciocolată, separi albuşurile de găl­be­nuşuri. Mixezi albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu restul. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o amesteci cu gălbenuşurile. La final, adaugi spuma de albuşuri şi frişca bătută, în prealabil. Dai crema la frigider 30 de minute. Tai perele, le cureţi de seminţe şi cotor, le feliezi şi le pui peste blatul răcit. Acoperi prăjitura cu crema de ciocolată şi o dai la frigider 3 ore înainte să o serveşti.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg