Prăjitură spumoasă cu mere
Cu parfumul lor dulce, merele sunt ingredientele perfecte pentru orice desert şi îţi dau siguranţa că orice prăjitură ai face, va fi pe gustul tuturor. Trebuie să încerci reţeta noastră!
Ingrediente
Pentru blat 300 g zahăr pudră 500 g făină 200 g unt 4 ouă 1 praf de copt
6 mere
400 g brânză de vaci
150 g zahăr pudră
100 g gem de fructe
1 esenţă de vanilie
50 g fistic pentru decor
Preparare
Freci untul cu zahărul pudră, adaugi trei gălbenuşuri şi un ou întreg şi mixezi compoziţia. Pui făina în ploaie cu praful de copt şi frămânţi un aluat omogen. Iei un sfert din el, îl întinzi într-o formă rotundă unsă şi tapetată şi dai la cuptor pentru 10 minute. Amesteci brânza de vaci cu zahărul şi cu esenţa de vanilie, albuşurile bătute spumă şi merele tăiate cubuleţe. Scoţi aluatul din cuptor, întinzi gemul şi aluatul rămas, pui crema de brânză şi dai la cuptor 30 de minute. Când este gata, presari fistic mărunţit.