Rețete delicioase pentru copii
Copiii sunt cei mai pretențioși și sinceri „clienți“ și, de multe ori, părinții ajung în situația de a nu mai ști ce să gătească. Totuși, cu puțină creativitate, e mai ușor decât crezi să le oferi mâncare sănătoasă, gustoasă și apetisantă. Încearcă aceste rețete și îi vei cuceri!
Orez cu legume și ou de prepeliță
Ingrediente pentru orez cu legume și ou de prepeliță
150 g orez integral
500 ml supă de pui sau legume
½ morcov
250 g broccoli
1 lingură ulei de măsline
2-4 ouă de prepeliță
câteva boabe de porumb dulce, din conservă
sare
Mod de preparare orez cu legume și ou de prepeliță
Speli orezul și îl fierbi în supă cu puțină sare, până ce este gata.
Îl lași la scurs. Tai rondele morcovul și le decupezi apoi sub formă de floare. Rupi broccoliul buchețele și le fierbi în apă clocotită cu puțină sare, 3-4 minute. Prăjești ouăle de prepeliță în ulei.
Pe fiecare farfurie, pui un strat de orez, rondele de morcovi și buchețele de broccoli. Faci un soare din oul de prepeliță și boabe de porumb. Servești preparatul cald.
Terci de ovăz cu fructe
Ingrediente pentru terci de ovăz cu fructe
200 ml lapte integral
200 ml apă
1 praf de sare
2-3 linguri miere
50 g fulgi de ovăz
1 mango mare, bine copt
½ banană
câteva afine
1 măr
Mod de preparare terci de ovăz cu fructe
Pui apa și laptele la fiert, cu sarea. Când clocotesc, presari fulgii de ovăz și amesteci. Dai focul mic și fierbi câteva minute, până ce amestecul se îngroașă. Stingi aragazul, adaugi mierea, omogenizezi și pui terciul în farfurii.
Cureți mango de coajă și tai pulpa cubulețe. Faci părul vulpiței din mango, ochii și nasul din felii de banană și afine, iar urechile și mustățile din bucățele de măr.
Chifteluțe de curcan
Ingrediente pentru chifteluțe de curcan
Pentru chiftele:
500 g carne tocată de curcan
1 legătură pătrunjel
1 ceapă mică
2 căţei de usturoi
1 ou
1 linguriţă boia dulce
sare
piper
Pentru decor:
½ morcov sticksuri sau grisine
boabe de piper
Mod de preparare chifteluțe de curcan
Pui carnea tocată într-un castron, adaugi sare şi piper, după gust, boiaua, pătrunjelul tocat, oul, usturoiul zdrobit şi ceapa mărunţită. Omogenizezi compoziţia. Dai amestecul la frigider 30 de minute, să se întrepătrundă aromele. Cu palmele umezite, formezi chifteluţe alungite, care vor reprezenta corpurile șoriceilor. Le aşezi într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C şi coci chifteluţele 25-30 de minute, până ce se rumenesc.
Tai morcovul rondele și le înfigi lateral, în chifteluțe, astfel încât să obții urechile șoriceilor. Înfigi sticksuri sau grisine pentru a face coada și boabe de piper pentru ochi și nas. Poți servi preparatul cu bucățele de cașcaval.