Rețete delicioase pentru copii

terci jpg

Copiii sunt cei mai pretențioși și sinceri „clienți“ și, de multe ori, părinții ajung în situația de a nu mai ști ce să gătească. Totuși, cu puțină creativitate, e mai ușor decât crezi să le oferi mâncare sănătoasă, gustoasă și apetisantă. Încearcă aceste rețete și îi vei cuceri!

Orez cu legume și ou de prepeliță

ou jpg

Ingrediente pentru orez cu legume și ou de prepeliță

150 g orez integral

500 ml supă de pui sau legume

½ morcov

250 g broccoli

1 lingură ulei de măsline

2-4 ouă de prepeliță

câteva boabe de porumb dulce, din conservă

sare

Mod de preparare orez cu legume și ou de prepeliță

Speli orezul și îl fierbi în supă cu puțină sare, până ce este gata.

Îl lași la scurs. Tai rondele morcovul și le decupezi apoi sub formă de floare. Rupi broccoliul buchețele și le fierbi în apă clocotită cu puțină sare, 3-4 minute. Prăjești ouăle de prepeliță în ulei.

Pe fiecare farfurie, pui un strat de orez, rondele de morcovi și buchețele de broccoli. Faci un soare din oul de prepeliță și boabe de porumb. Servești preparatul cald.

Terci de ovăz cu fructe

tercide ovaz jpg

Ingrediente pentru terci de ovăz cu fructe

200 ml lapte integral

200 ml apă

1 praf de sare

2-3 linguri miere

50 g fulgi de ovăz

1 mango mare, bine copt

½ banană

câteva afine

1 măr

Mod de preparare terci de ovăz cu fructe

Pui apa și laptele la fiert, cu sarea. Când clocotesc, presari fulgii de ovăz și amesteci. Dai focul mic și fierbi câteva minute, până ce amestecul se îngroașă. Stingi aragazul, adaugi mierea, omogenizezi și pui terciul în farfurii.

Cureți mango de coajă și tai pulpa cubulețe. Faci părul vulpiței din mango, ochii și nasul din felii de banană și afine, iar urechile și mustățile din bucățele de măr.

Chifteluțe de curcan

chiftelute1 jpg

Ingrediente pentru chifteluțe de curcan

Pentru chiftele:

500 g carne tocată de curcan

1 legătură pătrunjel

1 ceapă mică

2 căţei de usturoi

1 ou

1 linguriţă boia dulce

sare

piper

Pentru decor:

½ morcov sticksuri sau grisine

boabe de piper

Mod de preparare chifteluțe de curcan

Pui carnea tocată într-un castron, adaugi sare şi piper, după gust, boiaua, pătrunjelul tocat, oul, usturoiul zdrobit şi ceapa mărunţită. Omogenizezi compoziţia. Dai amestecul la frigider 30 de minute, să se întrepătrundă aromele. Cu palmele umezite, formezi chifteluţe alungite, care vor reprezenta corpurile șoriceilor. Le aşezi într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C şi coci chifteluţele 25-30 de minute, până ce se rumenesc.

Tai morcovul rondele și le înfigi lateral, în chifteluțe, astfel încât să obții urechile șoriceilor. Înfigi sticksuri sau grisine pentru a face coada și boabe de piper pentru ochi și nas. Poți servi preparatul cu bucățele de cașcaval.