Roşii întregi în suc

rosii intregi in suc jpeg

Ştiai că roşiile au efect asemănător aspirinei? Ingredient de bază în mâncăruri gătite de orice fel, ro­şiile furnizează nu numai antioxidanţi şi vitamina C, dar şi salicilaţi, compuşi cu efect asemănător aspirinei.

Ingrediente

7 kg roşii 150 ml suc de lămâie sare de lămâie, opţional 2 l apă

Mod de preparare

Speli bine roşiile şi te asiguri că nu sunt lovite. Le opăreşti, pe rând, aproximativ 30 de secunde, le scoţi cu ajutorul unei site şi le pui în apă rece. Ulterior, le descojeşti şi le aşezi în borcane de sticlă. La fiecare borcan, pui câte o lingură de suc de lămâie (opţional ½ linguriţă de sare de lămâie).Separat, fierbi apă. Când clocoteşte, dai de pe foc şi o torni deasupra roşiilor, lăsând loc liber până la capac de minimum 1 cm. Aşezi borcanele într-o oală încăpătoare, preferabil pe un grătar, le acoperi cu apă, până la nivelul capacelor, şi le laşi să fiarbă la foc mic, 40 de minute.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg