Roşii întregi în suc

rosii intregi in suc jpeg

Ştiai că roşiile au efect asemănător aspirinei? Ingredient de bază în mâncăruri gătite de orice fel, ro­şiile furnizează nu numai antioxidanţi şi vitamina C, dar şi salicilaţi, compuşi cu efect asemănător aspirinei.

Ingrediente

7 kg roşii 150 ml suc de lămâie sare de lămâie, opţional 2 l apă

Mod de preparare

Speli bine roşiile şi te asiguri că nu sunt lovite. Le opăreşti, pe rând, aproximativ 30 de secunde, le scoţi cu ajutorul unei site şi le pui în apă rece. Ulterior, le descojeşti şi le aşezi în borcane de sticlă. La fiecare borcan, pui câte o lingură de suc de lămâie (opţional ½ linguriţă de sare de lămâie).Separat, fierbi apă. Când clocoteşte, dai de pe foc şi o torni deasupra roşiilor, lăsând loc liber până la capac de minimum 1 cm. Aşezi borcanele într-o oală încăpătoare, preferabil pe un grătar, le acoperi cu apă, până la nivelul capacelor, şi le laşi să fiarbă la foc mic, 40 de minute.