Ruladă cu nuci şi struguri

rulada cu nuci si struguri jpeg

Combinaţia de nuci cu struguri într-o ruladă este mai mult decât inspirată. Este pur şi simplu delicioasă!

Ai nevoie de

Pentru blat 150 g făină 100 g unt 25 ml lapte 1 ou 3 linguri zahăr 1 praf de sare 1 lingură esenţă de rom

200 g nuci mărunţite

50 g stafide

10-12 boabe struguri albi

50 g alune nesărate zdrobite

50 ml apă caldă

2 linguri zahăr

zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru aluat, baţi oul cu cele 3 linguri de zahăr până ce se topeşte. Adaugi laptele călduţ, un praf de sare, esenţa de rom, untul la temperatura camerei, iar la sfârşit făina în ploaie. Trebuie să obţii un aluat moale, dar care nu se lipeşte de degete. Prepari compoziţia. Opăreşti nuca în apa călduţă şi adaugi zahărul, amestecând bine. Întinzi din aluat o foaie, pui umplutura de nuci, iar din loc în loc presari stafidele, alunele şi strugurii. Rulezi şi pui într-o formă de cozonac. Dai la cuptor până se rumeneşte frumos. După ce s-a răcit presari zahăr pudră.