Ruladă cu nuci şi struguri

Combinaţia de nuci cu struguri într-o ruladă este mai mult decât inspirată. Este pur şi simplu delicioasă!
Ai nevoie de
Pentru blat 150 g făină 100 g unt 25 ml lapte 1 ou 3 linguri zahăr 1 praf de sare 1 lingură esenţă de rom
200 g nuci mărunţite
50 g stafide
10-12 boabe struguri albi
50 g alune nesărate zdrobite
50 ml apă caldă
2 linguri zahăr
zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru aluat, baţi oul cu cele 3 linguri de zahăr până ce se topeşte. Adaugi laptele călduţ, un praf de sare, esenţa de rom, untul la temperatura camerei, iar la sfârşit făina în ploaie. Trebuie să obţii un aluat moale, dar care nu se lipeşte de degete. Prepari compoziţia. Opăreşti nuca în apa călduţă şi adaugi zahărul, amestecând bine. Întinzi din aluat o foaie, pui umplutura de nuci, iar din loc în loc presari stafidele, alunele şi strugurii. Rulezi şi pui într-o formă de cozonac. Dai la cuptor până se rumeneşte frumos. După ce s-a răcit presari zahăr pudră.