Salată de curcan și quinoa

salata de curcan si quinoa jpg

O masă cu grăsimi reduse, dar bogată în nutrienți, nu înseamnă o masă fără gust.

Ingrediente

300 g piept de curcan

200 g quinoa

2 căni apă

2 dovlecei, tăiați cubulețe

150 g boabe porumb fiert, din conservă

150 g roșii cherry, tăiate în jumătate

mentă proaspătă, tocată

ierburi proaspete, tocate(pătrunjel, cimbru sau busuioc)

2 linguri ulei de măsline

zeama de la ½ lămâie

sare și piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Clătești quinoa cu apă rece într-o strecurătoare, 1-2 minute, pentru a îndepărta gustul amărui. O pui la fiert cu apa într-o oală și o aduci în punctul de fierbere. Reduci focul și lași să fiarbă acoperit 15 minute sau până când quinoa este moale și apa a fost absorbită complet.

Încingi un grătar și rumenești bine bucățile de curcan pe care le-ai uns cu ulei, sare și piper în prealabil, apoi le tai fâșii subțiri.

Într-o tigaie, călești într-o lingură de ulei de măsline, la foc mediu, cubulețele de dovlecei 3 minute, adaugi roșiile și porumbul și le gătești încă 1 minut, până când roșiile încep să se înmoaie ușor.

Într-un bol, amesteci quinoa fiartă, legumele gătite, menta și ierburile tocate. Pentru dressing, amesteci zeama de lămâie cu 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper. Torni dressingul peste salată și amesteci bine pentru a combina toate ingredientele.

Servești salata caldă, cu fâșiile de piept de curcan deasupra și decorată cu frunze proaspete de mentă.