Salată de toamnă
Iată cum poți face o salată care poate fi mâncată în orice anotimp.
Ingrediente
2 mere, curățate de coajă și tăiate în felii subțiri
1 rădăcină de țelină, curățată și tăiată bețișoare
1 cană nuci, tocate grosier
frunze de pătrunjel proaspăt
Pentru dressing
1/4 cană ulei de măsline
2 linguri muștar Dijon
1 lingură miere
sare și piper negru
2 linguri oțet de cidru de mere
Mod de preparare
Într-un bol mare de salată, amesteci merele feliate, rădăcina de țelină și nucile.
Într-un bol mic, separat, amesteci uleiul de măsline, muștarul Dijon, mierea și oțetul de mere până când dressingul este bine combinat. Asezonezi dressingul cu sare și piper, după gust și-l torni peste ingredientele din bolul mare. Începi cu o cantitate mică de dressing, apoi adaugi, după cum este necesar, pentru a acoperi salata. Amesteci ușor pentru a te asigura că toate ingredientele sunt acoperite uniform cu sos.
Lași salata să stea câteva minute înainte de a o servi, pentru a permite aromelor să se contopească, apoi o decorezi cu frunze de pătrunjel. Merele și rădăcina de țelină vor absorbi o parte din dressing și vor deveni mai aromate. Se servește la temperatura camerei.