Salată de toamnă

salata de toamna jpg

Iată cum poți face o salată care poate fi mâncată în orice anotimp.

Ingrediente

2 mere, curățate de coajă și tăiate în felii subțiri

1 rădăcină de țelină, curățată și tăiată bețișoare

1 cană nuci, tocate grosier

frunze de pătrunjel proaspăt

Pentru dressing

1/4 cană ulei de măsline

2 linguri muștar Dijon

1 lingură miere

sare și piper negru

2 linguri oțet de cidru de mere

Mod de preparare

Într-un bol mare de salată, amesteci merele feliate, rădăcina de țelină și nucile.

Într-un bol mic, separat, amesteci uleiul de măsline, muștarul Dijon, mierea și oțetul de mere până când dressingul este bine combinat. Asezonezi dressingul cu sare și piper, după gust și-l torni peste ingredientele din bolul mare. Începi cu o cantitate mică de dressing, apoi adaugi, după cum este necesar, pentru a acoperi salata. Amesteci ușor pentru a te asigura că toate ingredientele sunt acoperite uniform cu sos.

Lași salata să stea câteva minute înainte de a o servi, pentru a permite aromelor să se contopească, apoi o decorezi cu frunze de pătrunjel. Merele și rădăcina de țelină vor absorbi o parte din dressing și vor deveni mai aromate. Se servește la temperatura camerei.