Somon cu legume la abur
Vrei să pregăteşti ceva uşor? Încearcă reţeta cu somon şi legume la abur.
Ingrediente
2 fileuri de somon
1 lingură ulei de măsline
sare și piper
1 broccoli mediu, rupt buchețele
1 conopidă medie, tăiată în buchețele
1 lingură ulei de măsline
sare și piper, după gust
1 cățel de usturoi
pătrunjel, pentru garnitură
Mod de preparare
Umpli baza unui vas cu apă și o aduci la punctul de fierbere. Nivelul apei trebuie să fie sub coșul pentru gătit la abur, pentru a evita contactul direct cu alimentele. Așezi buchețelele de broccoli și conopidă în coș, condimentezi cu ulei de măsline, sare, piper și usturoi tocat. Pui coșul deasupra apei care fierbe, acoperi și gătești legumele aproximativ 10 minute sau până când sunt fragede, dar încă crocante. După ce legumele sunt gata, le scoți și le pui deoparte.
Ungi fileurile de pește cu ulei de măsline, le condimentezi cu sare și piper și le așezi în coșul pentru gătit la abur, acoperi și gătești 8-10 minute sau până când somonul se desface ușor cu o furculiță.
Aranjezi buchețelele de broccoli și conopidă, pui fileul de somon deasupra și decorezi cu pătrunjel proaspăt.