Supă-cremă de roşii cu orez

sup crema de rosii cu orez jpeg

V-am mai propus reţete de supă-cremă de roşii dar aceasta este „îmbunătăţită“ cu puţin orez.

Ingrediente

1 kg roşii 1 ceapă mare 1 morcov 200 g orez 3 linguri ulei 500 ml apă 4 linguri smântână pătrunjel verde sare piper

Preparare

Spală roşiile, taie-le felii groase şi fierbe-le, fără să adaugi apă, timp de 10 minute, apoi strecoară-le şi pasează-le pentru a îndepărta pieliţele şi seminţele.Curăţă morcovul şi ceapa, taie-le felii subţiri, căleşte-le cu ulei şi cu 2 linguri de apă, apoi pasează-le şi amestecă-le cu piureul de roşii.Separat, fierbe orezul 5-6 minute în apă cu sare şi strecoară-l.Fierbe piureul de roşii cu legume, diluat cu 500 ml apă caldă şi, când clocoteşte, adaugă orezul, sare şi piper, după gust. Lasă să fiarbă 2-3 minute, stinge focul şi lasă oala acoperită 10 minute să se umfle orezul.Serveşte supa caldă, garnisită cu pătrunjel tocat şi smântână adăugată direct în farfurie.



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg