Supă-cremă de roşii cu orez

V-am mai propus reţete de supă-cremă de roşii dar aceasta este „îmbunătăţită“ cu puţin orez.
Ingrediente
1 kg roşii 1 ceapă mare 1 morcov 200 g orez 3 linguri ulei 500 ml apă 4 linguri smântână pătrunjel verde sare piper
Preparare
Spală roşiile, taie-le felii groase şi fierbe-le, fără să adaugi apă, timp de 10 minute, apoi strecoară-le şi pasează-le pentru a îndepărta pieliţele şi seminţele.Curăţă morcovul şi ceapa, taie-le felii subţiri, căleşte-le cu ulei şi cu 2 linguri de apă, apoi pasează-le şi amestecă-le cu piureul de roşii.Separat, fierbe orezul 5-6 minute în apă cu sare şi strecoară-l.Fierbe piureul de roşii cu legume, diluat cu 500 ml apă caldă şi, când clocoteşte, adaugă orezul, sare şi piper, după gust. Lasă să fiarbă 2-3 minute, stinge focul şi lasă oala acoperită 10 minute să se umfle orezul.Serveşte supa caldă, garnisită cu pătrunjel tocat şi smântână adăugată direct în farfurie.