Supă cu tăieței de casă

supa cu taitei de casa jpg

Supa de cu tăiţei de casă este potrivită pentru orice oră a zilei. Reţeta este absolut delicioasă, iar cei dragi cu siguranţă se vor bucura de ea.

Ingrediente

1 pui

3 morcovi

1 țelină

1 păstârnac

1 ceapă

1 pătrunjel

1 linguriță ghimbir ras

pătrunjel verde

sare

piper

Pentru tăieței:

1 ou făină

1 gălbenuș sare

Mod de preparare

Speli și opărești puiul tăiat bucăți, arunci apa, le speli bine și le pui la fiert în 4 l de apă. Spumezi de câte ori este nevoie. Între timp, speli și cureți legumele, apoi le pui în supă. Adaugi sare și piper, după gust, și le lași să fiarbă, la foc domol.

Pentru tăieței, frămânți un aluat din ouă, făină cât cuprinde și sare, după gust. Întinzi o foaie subțire și tai tăiețeii, apoi îi scuturi de făină și îi lași la uscat.

Când carnea și legumele s-au fiert, dai vasul deoparte și strecori supa. Așezi vasul cu supă din nou pe foc, adaugi ghimbirul și, când începe să clocotească, pui tăiețeii și mai lași la fiert 10 minute. Servești cu pătrunjel verde tăiat și, dacă vrei, poți adăuga și rondele de morcovi.