Tartă cu pere

tarta cu pere jpeg

Încet-încet, tarabele s-au umplut cu pere de toate felurile. Aşa că ar fi şi păcat să nu te desfaţi cu o un astfel de desert.

Ce ai nevoie

Pentru aluat 150 g unt 200 g făină 1 vârf cuţit de sare 1 lingură zahăr pudră 1 lingură suc de lămâie 1-2 linguri apă

2 gălbenuşuri

100 g zahăr

250 ml smântână

30 g făină

100 g migdale

150 g gem caise

1 lingură rom

4 pere

Cum se prepară

Se frământă un aluat din unt, făină, sare, zahăr, suc de lămâie şi apă. Se înveleşte în folie de plastic şi se lasă să se odihnească în frigider cel puţin 40 de minute. Se întinde

aluatul şi se îmbracă o formă de tartă cu pereţi cu tot. Se acoperă cu hârtie de copt şi se pun pe fund boabe de fasole. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute.

Se curăţă perele de coajă, se taie jumătăţi, se curăţă de seminţe şi se taie felii potrivit de subţiri. Se amestecă smântâna cu făina, zahărul şi gălbenuşurile. Se pune pe foc şi se amestecă constant până se aduce la punctul de fierbere, după care se dă deoparte. Migdalele se curăţă de coajă şi ¾ se amestecă în crema de smântână. Se toarnă crema în tartă şi se aşază deasupra feliile de pere (ca în imagine). Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute. Gemul de caise se amestecă cu romul şi se unge tarta când

se scoate din cuptor. Se presară cu migdalele oprite şi se lasă să se răcească.