Tartă cu pere şi cremă de migdale

Ce poate fi mai simplu şi mai gustos decât un desert excelent, rapid de preparat? Tarta de pere şi cremă de migdale este un desert uşor, fin şi foarte plăcut la gust, ce nu trebuie ratat.
Ingrediente Tartă cu pere şi cremă de migdale:
Pentru aluat:
- 300 de grame de făină
- 150 de grame de zahăr
- 150 de grame de unt rece cuburi
- 1 gălbenuş
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă rasă de coajă de lămâie
- Câteva linguri de apă rece
Pentru prepararea perelor:
- 4 pere mari
- 200 de grame de zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 1 baton de scorţişoară
- 5 cuişoare
- 1 anason stelat
- 2 bucăţi coajă delămâie
Pentru crema de migdale:
- 200 de grame de migdale fulgi
- 150 de grame de zahăr
- 150 de grame de unt
- 2 ouă
- 1 linguriţă extract de vanilie
Mod de preparare Tartă cu pere şi cremă de migdale:
Pentru aluat, se amestecă bine într-un castron făina, sarea, zahărul şi coaja de lămâie. Se pune apoi untul tăiat cuburi foarte rece, de la frigider sau congelator. Se încorporează untul în ingredientele uscate folosind un blender sau o furculiţă.
Apoi, se bate gălbenuşul cu 2 linguri de apă rece şi se adaugă restului de ingrediente. Se frământă bine cu mâna până se obţine un aluat nelipicios. Dacă mai este nevoie se mai adaugă apă rece gheaţă până aluatul devine nelipicios. La final, se formează o bilă mai mare, se înfăşoară în folie transparentă şi se lasă la frigider pentru cel puţin o oră. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât va fi mai fraged.
Perele se decojesc şi se taie în două, apoi se lasă într-o cratiţă cu apă rece cât să le acopere. Se ţin câteva minute şi se scot. În apa în care au stat perele se pun zahărul şi mirodeniile. Se pune pe foc, se dă în clocot şi se adaugă şi perele, lăsând să fiarbă încet timp de 15 minute.
Când s-au înmuiat, perele se scot din sirop şi se lasă la scurs şi la răcit. Siropul poate fi folosit la altceva, este incredibil de aromat şi dulce.
Pentru crema de migdale, se obţine o pudră de migdale râşnind fulgii, împreună cu 50 de grame de zahăr. Se obţine o pudră foarte fină. Separat, untul şi zahărul se mixează până se face o cremă fină. Peste ea se adaugă migdalele şi vanilia şi se mixează bine. Treptat, se pun şi ouăle şi se amestecă. Crema se pune la rece.
Aluatul tartei se lucrează pe masa presărată cu făină şi se întinde bine cu sucitorul până se obţin dimensiunile tăvii de coacere. Forma de tartă împreună cu aluatul pus se mai dă la congelator pentru 40 de minute – o oră. Li se scot sâmburii perelor şi apoi se taie felii subţiri.
Acum, se scoate tarta de la congelator, se umple forma cu crema de migdale, iar deasupra ei se aşază frumos feliile subţiri de pere. Tarta se pune la cuptorul preîncins la 180 de grade şi se lasă până când suprafaţa prinde culoarea brun-aurie. Se scoate şi se lasă la răcit, apoi se taie frumos şi se serveşte. Poftă bună!