Ton la grătar cu legume

ton la gratar jpg

Iată o idee de cină uşoară, care combină proteine şi vitamine într-un preparat foarte gustos şi rapid.

Ingrediente

2 bucăți ton

1 dovlecel

1 ardei roșu

1 ardei galben

2 cepe verzi

2 căței de usturoi

2 roșii, tăiate cubulețe

sucul de la 1 lămâie

3 linguri ulei de măsline

sare și piper, după gust

oțet balsamic, pentru decor (opțional)

susan alb susan negru

frunze proaspete de mărar, pentru decor

Mod de preparare

Într-o tigaie grill, încingi 1 lingură de ulei de măsline la foc mediu-ridicat, adaugi bucățile de ton și le gătești 2-3 minute pe fiecare parte, până când se formează o crustă aurie la exterior și tonul este în continuare roz în interior. Scoți din tigaie, sărezi și piperezi tonul după gust, îl tăvălești prin semințe de susan alb și negru și îl mai rumenești puțin.

În aceeași tigaie, pui 1 lingură de ulei de măsline și călești 3-4 minute partea albă de la ceapa verde, tăiată mărunt, până când devine moale și translucidă, adaugi cozile verzi de ceapă întregi, dovlecelul, ardeiul roșu și galben tăiați fâșii, roșiile tăiate cubulețe și le gătești împreună cu ceapa 5-6 minute, până când legumele devin crocante și ușor al dente. Pui usturoiul mărunțit în ultimul minut de gătire și amesteci bine pentru a combina gusturile.

Montezi legumele după gust într-o farfurie, presari câteva frunze proaspete de mărar și roșii cubulețe pentru un plus de aromă și aspect și pui bucățile de pește peste legume.