Zucchini cu brânză la cuptor

zuchini cu branza la cuptor jpg

Ţii regim sau vrei să pregăteşti rapid ceva uşor? Încearcă reţeta de zucchini cu brânză la cuptor.

Ingrediente

2-3 zucchini, tăiați felii subțiri

1 cană brânză rasă (cheddar, mozzarella sau oricare altă preferință)

1/2 cană parmezan ras

1/2 cană pesmet

2-3 căței de usturoi, tocați fin

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță ierburi aromate (cimbru, oregano, busuioc)

sare și piper, după gust

pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Într-un bol mare, amesteci feliile de dovlecei cu uleiul de măsline, usturoiul tocat, ierburile aromate, sare și piper. Te asiguri că dovleceii sunt acoperiți uniform cu acest amestec.

În alt bol, combini brânza rasă, parmezanul și pesmetul pentru stratul crocant de deasupra.

Ungi o tavă cu puțin ulei sau folosești hârtie de copt, apoi așezi feliile de zucchini. Presari amestecul de brânză și pesmet peste dovlecei, acoperindu-i uniform și introduci tava în cuptor. Coci aproximativ 30 de minute sau până când dovleceii sunt moi, iar stratul de brânză s-a topit și devine auriu. Servești cald, garnisit cu pătrunjel proaspăt.