Gem de caise cu mure

Apricot and blackberry preserve jpeg

Se spune, din bătrâni, că o gospodină se cunoaşte după câte conserve are în cămară. Şi fiindcă acum e vremea dulceţurilor şi gemurilor, noi ţi-am pregătit o reţetă de gem de caise cu mure, ca să poţi trece la treabă.

Ingrediente ● 1 kg caise bine coapte ● 300 g mure ● 300 g zahăr ● 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare - Gem de caise cu mure

Speli caisele, le scoţi sâmburii, le presari cu zahăr şi le laşi peste noapte. Le aşezi pe foc într-un vas cu fund dublu. Amesteci din când în când, adaugi murele bine spălate şi uscate şi zeama de lămâie. Fierbi până când ajungi la consistenţa dorită, dai deoparte şi îl răstorni în borcane sterilizate. Înfiletezi şi ţii borcanele cu gura în jos 10-15 minute, le acoperi cu pături, apoi le depozitezi în cămară.