Îţi este foame şi potă de o mâncare plină de legume? Atunci prepară această reţetă rapidă de ghiveci de legume.

Ghiveci de legume

 

Ingrediente

 
  • 2 vinete 
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 cepe mari 
  • 4 roşii
  • 70 ml ulei 
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel
  • oregano proaspăt, opţional
 

Mod de preparare

 
1 Cureţi de codiţe vinetele şi dovleceii, le speli şi le tai bucăţi mari. Le căleşti, pe rând, în ulei, până se rumenesc. Le dai deoparte.
 
2 În acelaşi vas, adaugi restul de ulei, pui ceapa tocată şi o laşi până devine sticloasă. Adaugi ardeii curăţaţi de cotoare şi de seminţe, tăiaţi în felii mai groase, şi roşiile tăiate în sferturi. Răstorni vinetele şi dovleceii, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi mai laşi pe aragaz 5 minute. Transferi vasul la cuptor şi laşi legumele să se facă în suc propriu, 30 de minute, la foc mediu.
 
3 Scoţi ghiveciul, presari pătrunjel tocat şi, dacă doreşti, frunzuliţe de oregano proaspăt.
Loading...