Giouvarlakia este o supă tradiţional grecească din perişoare (Youvarlakia) şi sos din ouă şi lămâie (Avgolemono). Chiar dacă reţeta se prepară de obicei din carne de vită, de data aceasta ai la alegere ce fel de carne tocată doreşti. Numai bun pentru o masă de prânz!

Ingrediente

Pentru perişoare

  • 1 jumătate kg carne tocată, după preferinţă
  •  4 linguri orez bob lung
  • ½ legătură pătrunjel
  • ½ legătură mărar
  • 1 ceapă albă
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper, după gust
  • 1 linguriţă coriandru uscat
  • 1 lingură praf de usturoi
  • 2-3 linguri făină
  • câteva frunze de pătrunjel, pentru decor

Pentru sos

  • 2 ouă
  • 2 lămâi

Mod de preparare

Pentru perişoare, pui într-un bol carnea tocată, orezul spălat, pătrunjelul, mărarul şi ceapa tocate mărunt, uleiul, oul crud, coriandrul şi condimentele. Cu ambele palme, formezi mici gogoloaşe şi le fierbi timp de 20-25 de minute într-o cratiţă, la foc potrivit.

Pentru sosul grecesc, baţi ouăle cu zeama de la 2 lămâi şi torni treptat făină, atât cât este nevoie pentru un sos consistent. Omogenizezi.

Adaugi sosul din ouă şi lămâie peste perişoarele din cratiţă, le amesteci şi mai laşi la foc potrivit încă alte 2-3 minute. Serveşti supa grecească fierbinte şi decorată cu frunze de pătrunjel.

Poftă bună! 

 

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Supă grecească de pui!

 

 

 

Loading...