Dacă ţii post, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la desertul preferat al românilor. Prepară această reţetă de gogoşi de post (pampuşte bucovinene) pentru zilele în care nu consumi lapte.

Gogoşi de post (pampuşte bucovinene)

 

Ingrediente

 
  • 250 g făină 
  • 1 praf sare
  • ulei, pentru prăjit
  • coaja rasă de la 1 lămâie bio
  • ½ ceaşcă apă caldă
  • 5 cartofi
  • 20 g drojdie
  • 100 g zahăr pudră
 

Mod de preparare

 
1 Speli foarte bine cartofii, îi pui la fiert într-un vas acoperit şi, după ce s-au înmuiat, îi cureţi de coajă cât sunt calzi. Treci cartofii prin maşina de tocat şi încorporezi făina, drojdia dizolvată în puţină apă caldă, sarea şi coaja de lămâie. Amesteci şi frămânţi astfel încât să-ţi iasă un aluat potrivit de tare. 
 
2 Acoperi vasul cu un prosop curat şi laşi să crească o oră. Formezi cu mâinile umezite mici gogoşele, pe care le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. 
 
3 Scoţi pampuştele pe şerveţele absorbante şi le presari din abundenţă cu zahăr pudră.
Loading...