Gogoşile se numără printre cele mai iubite deserturi, iar fiecare ţară are specificul ei. Încearcă aceste delicioase gogoşi franţuzeşti!

 

Ingrediente

500 g făină albă

7 g drojdie uscată

180 ml apă

120 ml lapte condensat 

50 g zahăr 

1 ou

1 praf de sare

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră, pentru decor

 

 

Într-un bol, amesteci drojdia cu apa călduţă şi zahărul şi laşi deoparte 10 minute, să se activeze. Torni laptele condensat şi încorporezi oul bătut.

Într-un bol, cerni făina şi sarea, apoi încorporezi treptat ingredientele uscate în cele umede. Pe o suprafaţă tapetată cu puţină făină, frămânţi aluatul până devine elastic, formezi o bilă, acoperi şi laşi la dospit cel puţin o oră, până îşi dublează volumul. Întinzi o foaie de aluat şi tai pătrate cu latura de 5 cm.

Încingi uleiul şi prăjeşti gogoşile pe fiecare parte, până se rumenesc, apoi le scoţi şi le laşi la răcorit. Le decorezi cu zahăr pudră.

FOTO Shutterstock