Gogoşile sunt deserturile care ne amintesc cel mai mult de copilărie! Le poţi combina cu fructe, cu gem, cu frişcă, cu brânză sau cu ciocolată! Încearcă o reţetă simplă, de gogoşi în stil grecesc.

Gogoşi în stil grecesc - Ingrediente

300 g făină
260 ml apă
10 g drojdie uscată
1 lingură zahăr
½ linguriţă sare
ulei, pentru prăjit
100 g gem de căpşuni

Cum se prepară gogoşile în stil grecesc

Amesteci drojdia uscată cu zahărul şi cu 50 ml de apă caldă. Laşi amestecul deoparte 10 minute. Cerni făina cu sarea şi torni drojdia. Încorporezi restul de apă caldă şi frămânţi un aluat moale şi elastic, pe care îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald 30 de minute.

Ulterior, formezi din el biluţe pe care le prăjeşti în ulei încins. Gogoşile prăjite le pui pe un prosop de hârtie. După ce şi-au lăsat surplusul de ulei, le umpli, cu un poş, cu gem de căpşuni.

Foto: Profimedia

Loading...