Nu au nevoie de frâmântare, sunt pufoase, uşoare şi ţi se topesc în gură!

 

 

Ingrediente

 

  • 300 g iaurt gras (10 %)
  • 150-200 g făină 
  • 1 plic praf de copt 
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • ulei, pentru prăjit
  • 150 g zahăr pudră

Într-un vas amesteci făina, praful de copt şi sarea. Adaugi oul bătut şi iaurtul şi omogenizezi aluatul cu o lingură, fără să frămânţi. Trebuie să obţii un aluat lipicios, pe care îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la dospit la temperatura camerei 30-45 de minute.

Cu o linguriţă, formezi biluţe de aluat, pe care le prăjeşti în baie de ulei, până devin aurii. Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Le dai prin zahăr pudră cât sunt calde.

FOTO: Shutterstock

Loading...