Gogoşi rapide cu iaurt, fără dospire
Nu au nevoie de frâmântare sau dospire sunt pufoase, uşoare şi ţi se topesc în gură!
Ingrediente
- 300-350 g iaurt gras (10 %)
- 150-200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 ou
- ulei, pentru prăjit
- 150 g zahăr pudră
Într-un vas amesteci făina, praful de copt şi sarea. Adaugi oul bătut şi iaurtul şi omogenizezi aluatul cu o lingură, fără să frămânţi. Trebuie să obţii un aluat lipicios, pe care îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la temperatura camerei 30 de minute.
Cu o linguriţă, formezi biluţe de aluat, pe care le prăjeşti în baie de ulei, până devin aurii. Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Le dai prin zahăr pudră cât sunt calde.
FOTO: Shutterstock