Dacă îţi plac cartofii, următorul preparat e pentru tine. Uită de clasicul piure şi de cartofii prăjiţi şi pregăteşte acest gratin consistent şi aromat!

 

Ingrediente

1 kg cartofi albi

500 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)

2 căţei de usturoi

100 g parmezan

20 g unt 

sare

piper

 

Torni smântâna lichidă într-o cratiţă antiaderentă. Descojeşti, speli şi tai cartofii felii cu grosimea de 2-3 mm, apoi îi transferi în cratiţă. Asezonezi cu sare şi piper după gust, adaugi usturoiul dat prin răzătoarea mică şi după ce dă în clocot, ţii vasul la foc mic 5 minute, amestecând ocazional.

Ungi cu unt un vas termorezistent, torni compoziţia de cartofi şi presari parmezanul ras. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 35-40 de minute. Serveşti gratinul de cartofi cald.

FOTO Shutterstock