Griş cu lapte pane. O reţetă veche românească

Griş pane

 jpeg

O reţetă inedită pe care Revista Click! Poftă bună! ţi-o prezintă. Îţi recomandăm acest griş cu lapte pane, care este creaţia chefului Toma Ioan Cosmin, bucătarul Cetăţii Alba Iulia, pentru zilele când ai poftă de ceva bun!

Griş cu lapte pane

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 160 g griş
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf de sare
  • 100 g făină
  • 3 ouă
  • 100 g pesmet
  • esenţă de vanilie, opţional
  • dulceaţă de măceşe sau fructe de pădure, pentru servit
  • ulei, pentru prăjit
  • unt, pentru uns tava

Mod de preparare

Pate de peşte

1. Fierbi laptele împreună cu zahărul, sarea şi esenţa de vanilie. Când începe să dea în clocot, adaugi grişul în ploaie. Amesteci continuu cu telul ca să nu

facă cocoloaşe. Când grişul devine cremos, îl răstorni într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu puţin unt, îl netezeşti şi îl dai la frigider 1-2 ore.

2 Baţi ouăle într-un bol şi răstorni făina şi pesmetul pe farfurii separate. Tai grişul cu lapte cubuleţe, apoi treci fiecare cubuleţ prin făină, prin ouă şi prin

pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei până devin aurii. Le scoţi pe şerveţele absorbante, pentru a îndepărta excesul de ulei.

3 Serveşti grişul pane stropit cu dulceaţă de măceşe sau de fructe de pădure.

Sufleu de ciocolată, fără zahăr