Gujvanita, plăcintă sârbească

gujvanita jpeg

Ai preparat vreodată plăcintă sârbeacă Gujvanita? E tare gustoasă! Cu spanac, telemea sărată... mmm, o bunătate!

Ingrediente

1 pachet de foi de plăcinte 400 g brânză telemea sărată 1 praf de copt 400 ml iaurt 150 ml apă minerală 5 ouă întregi 200 ml smântână 100 g spanac congelat ulei (sau unt topit) pentru uns foile

Preparare

Mixezi 4 ouă cu iaurtul, 100 ml apă minerală, praful de copt şi cu brânza zdrobită cu furculiţa şi cu spanacul decongelat. Tai foile de aluat pe dimensiunea formei de copt folosite. Aşezi 2 foi în tava bine unsă cu ulei sau unt topit.

Păstrezi deoparte 2 foi pentru a acoperi plăcinta la final, iar pe celelalte le rupi în compoziţia de brânză. Torni umplutura de brânză în tavă.

Peste acoperi cu foile păstrate. Separat, baţi oul, smântâna şi apa minerală păstrată. Torni amestecul peste plăcintă. Introduci tava în cuptorul bine încins, la 180 de grade Celsius, până se rumeneşte deasupra. O serveşti caldă sau rece.