Ingrediente pentru gulaşul de curcan cu ciuperci 

 700 g pulpă de curcan dezosată
300 g ciuperci champignon
3 cepe mari
2 morcovi
1 lingură pastă de roşii
100 ml vin alb sec
1 rădăcină pătrunjel
2 foi de dafin
 sare
 piper negru boabe
 ulei
2 căţei usturoi
 1 linguriţă boia ardei dulce
 ½ linguriţă rozmarin uscat
 ½ linguriţă cimbru
1 kg cartofi
1 legătură pătrunjel

Mod de preparare gulaş de curcan cu ciuperci 

Speli carnea, o usuci şi o tai cubuleţe. Încingi ulei, într-o cratiţă încăpătoare, şi o rumeneşti pe toate părţile, la foc mediu. Morcovii îi tai rondele şi-i pui peste carne. Îi căleşti la foc domol.
 
După 7 minute, torni vinul. Adaugi frunzele de dafin şi potriveşti gustul de sare. Presari câteva boabe de piper, acoperi cu un capac şi laşi mâncarea să fiarbă, la foc mic.
 
Rădăcina de pătrunjel o dai prin răzătoare şi o pui peste ingredientele din cratiţă. Laşi gulaşul să fiarbă la foc mic, sub capac, încă 10 minute. Între timp, tai cepele julien, feliezi ciupercile şi le pui la călit. După ce s-au înmuiat, le răstorni în cratiţa cu carne. Adaugi pasta de roşii, boiaua de ardei dulce, rozmarinul, cimbrul şi usturoiul pisat.
 
Acoperi din nou oala cu capac şi laşi să fiarbă la foc mic 30 de minute. Între timp, fierbi cartofii în apă cu sare. După ce sunt gata, îi feliezi, îi stropeşti cu ulei şi-i presari cu pătrunjel tocat. Îi serveşti alături de gulaş. Speli carnea, o usuci şi o tai cubuleţe. Încingi ulei, într-o cratiţă încăpătoare, şi o rumeneşti pe toate părţile, la foc mediu.
 
Morcovii îi tai rondele şi-i pui peste carne. Îi căleşti la foc domol. După 7 minute, torni vinul.
 
Adaugi frunzele de dafin şi potriveşti gustul de sare. Presari câteva boabe de piper, acoperi cu un capac şi laşi mâncarea să fiarbă, la foc mic.
 
Rădăcina de pătrunjel o dai prin răzătoare şi o pui peste ingredientele din cratiţă. Laşi gulaşul să fiarbă la foc mic, sub capac, încă 10 minute.
 
Loading...
Evaluează articolul