Sănătos şi săţios, acest fel de mâncare e perfect pentru prânz, cină sau chiar pentru pachetul de a doua zi.
 
Ingrediente
  • 2 fileuri hering
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • piper
Pentru budincă
  • 4 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • 200 g caşcaval
  • 3 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • chimen măcinat
  • oregano
  • pătrunjel
  • unt, pentru uns

Pentru servit

  • 5 linguri hrean ras
  • 2 linguri smântână
  • 1 ceapă roşie
  • verdeaţă
Fileurile de hering le cureţi, le speli şi le usuci pe prosoape absorbante. Presari peste ele sare şi piper, după gust, le frigi câte 2 minute pe fiecare parte într-o tigaie cu puţin ulei şi le laşi deoparte.
 
Pentru budincă, cureţi cartofii şi ceapa şi le tai după dorinţă. Aşezi cartofii într-o tavă unsă cu puţin unt. Razi 100 g de caşcaval şi-l pui într-un castron. Baţi ouăle spumă şi le amesteci cu caşcavalul, smântâna, ceapa şi usturoiul pisat. Condimentezi cu sare, piper, oregano, pătrunjel tocat şi chimen, după gust. Torni compoziţia peste cartofii din tavă şi presari caşcavalul rămas. Dai la cuptor până când se leagă şi se rumeneşte.
 
Serveşti fileurile cu budincă de cartofi şi salată de hrean, făcută din hrean amestecat cu smântână, rondele de ceapă roşie şi verdeaţă, după gust.
 
FOTO: Profimedia
Loading...