Hummus cu sfeclă roşie (imunitate)

hummus sfecla rosie jpeg

În multe cazuri, mâncarea este cel mai bun medicament. Aşa că îţi prezentăm o reţetă simplă care foloseşte ingrediente-minune pentru a-ţi stimula sistemul imunitar. Încearcă şi tu acest hummus cu sfeclă roşie. Profită de beneficiile pe care le are hummusul asupra sănătăţii tale şi adaugă puţină sfeclă, adaptând astfel reţeta. Sfecla roşie are substanţe nutritive care ajută sistemul imunitar, oferindu-i organismului doze bune de vitamina C, acid folic, mangan şi fier.

Hummus cu sfeclă roşie – Ingrediente

250 g sfeclă roşie (aproximativ 4 bucăţi de mărime medie) 2 linguri pastă tahini (din seminţe de susan) 5 linguri zeamă de lămâie 1 căţel de usturoi, tocat 1 lingură chimion pudră 1 lingură coajă de lămâie (de la 2 lămâi) sare grunjoasă, după gust piper proaspăt măcinat, după gust

Hummus cu sfeclă roşie – Mod de preparare

Pentru a găti sfecla, tai partea superioară, o speli bine, o pui într-un vas cu apă, la cuptorul încins, în prealabil, şi o laşi să se coacă până este uşor de înţepat cu un cuţit sau o furculiţă.

Ca alternativă, poţi să acoperi sfecla cu multă apă într-o cratiţă şi să o fierbi la foc mic, până se înmoaie, aproximativ o jumătate de oră. Când s-a răcit, o cureţi de coajă şi o tai cubuleţe.

Pui toate ingredientele într-un blender (sau alt tip de procesor de alimente) şi le mixezi până la omogenizare. Guşti şi dacă doreşti, condimentezi cu sare, piper sau alte condimente.

Dai hummusul la rece şi îl poţi păstra la frigider până la 3 zile. Poţi să îl mănânci cu lipie libaneză sau cu castravete feliat sau puţină ţelină.

Sursa: simplyrecipes.com. Foto: lifehack.org.