Un aperitiv ideal şi super sănătos. Dacă n-ai mai încercat cartofi dulci, trebuie neapărat să o faci. Cartoful dulce este o sursă importantă de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care dă culoare acestei legume atât de versatile. Cartoful dulce poate avea mai multe varietăţi de culoare, de la portocaliu, la mov sau chiar maro. De aceea este indicat ca atunci când este consumat să nu se îndepărteze coaja subţire, deoarece conţine numeroase fibre, potasiu şi quercitină – substanţă recunoscută pentru efectele sale antioxidante excepţionale. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cartoful clasic, alb, a cărui coajă este toxică!

Ingrediente: 

1 cartof dulce mare
1 căţel usturoi
1/2 linguriţă boia dulce
4 linguri ulei de măsline
5 linguri năut fiert
1 lingură tahini
1/2 lămâie
sare si piper

Mod de preparare: 

Curăţă cartoful dulce de coajă, taie-l cubuleţe şi pune-l într-o tavă cu 2 linguri de ulei, sare şi piper. Amestecă bine condimentele peste cartofi şi dă la cuptor la 200 de grade până cartofii se înmoaie. Pune într-un blender năutul, tahini, usturoiul şi cartoful şi amestecă bine până obţii o pastă. Pune suc de lămâie şi serveşte hummusul cu pită de casă. 

 

Loading...