Sandvişul cald cu caşcaval merge foarte bine în combinaţie cu supa de roşii cu ierburi aromatice. Cam aşa arată o idee de prânz săţios!

Ingrediente 

Pentru supă 

  • 400 g roşii întregi, conservate în suc propriu
  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi 
  • 2 linguri unt 
  • 500 ml supă de legume 
  • 1 linguriţă coriandru uscat 
  • 1 linguriţă pătrunjel uscat
  • 100 g smântână 
  • sare şi piper, după gust

Pentru sandviş

  • 4 felii pâine 
  • 4 felii caşcaval 
  • unt topit 
  • sare, după gust 

Mod de preparare 

Pentru supă, încingi untul într-o cratiţă. Căleşti câteva minute ceapa tocată mărunt cu usturoiul zdrobit, apoi torni roşiile conservate în suc propriu, supa de legume, pătrunjelul şi coriandrul uscate, smântâna şi potriveşti de sare şi piper, după gust. Amesteci şi laşi sub capac, la foc mediu, până scade din zeamă. Ulterior, dai cratiţa deoparte şi cu ajutorul unui mixer vertical (sau al unui blender), torni supa şi o mixezi 2-3 minute până devine uşor cremoasă. 

Pentru sandviş, preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungi feliile de pâine şi aşezi caşcavalul între ele, pentru a face două sandvişuri. Asezonezi cu sare, după gust. Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi laşi la cuptor până se rumenesc, iar caşcavalul s-a topit. 

Serveşti supa de roşii cu sandvişurile calde şi le decorezi cu verdeaţa preferată. 

Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Sandviş cu avocado şi năut



 

Loading...