Inele de calamar pane cu sos de usturoi

2 inele de calamar jpg jpeg

Când nu mai ştii ce să găteşti, dar eşti dornică să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios alege să prepari inele de calamar pane cu sos de usturoi.

Uşor de gătit şi super delicios, acest preparat va fi apreciat de toţi cei dragi.

Ai nevoie de:

- 400 de grame de calamar - şapte căţei de usturoi - două linguri de făină - două ouă - două linguri de ulei - o lingură de suc de lămâie proaspăt stors - bere - oregano

Mod de preaprare:

Taie calamarul sub formă de inele, după care tăvăleşte-le prin făină şi lasă-l la odhinit.

Într-un castron mare, amestecă bine făina cu un ou, sare şi piper, dar şi puţină bere. Atunci când ai obţinut un aluat gros trece calamarul prin el.

Încinge bine uleiul într-o tigaie mare, iar apoi prăjeşte inelele de calamar. Sunt gata atunci când au căpătat o culoare arămie.

Între timp, pregăteşte sosul de usturoi, pe care îl obţii amestecând câţiva căţei de usturoi cu ulei de floarea-soarelui şi puţină lămâie.

Poftă bună!