Îngheţata e desertul preferat al tuturor în zilele caniculare. Dacă te-ai plictisit de sortimentele clasice, încearc-o pe aceasta!

 

Ingrediente

400 ml lapte integral

100 g ciocolată cu lapte

100 ml lapte condensat îndulcit (pentru prăjituri)

50 g zahăr

100 g unt de arahide

arahide, pentru decor

Pui laptele într-o cratiţă, la foc mic, şi adaugi ciocolata ruptă bucăţi. Ţii pe aragaz până se topeşte ciocolata, amesteci şi omogenizezi. Laşi la răcit, apoi acoperi vasul şi îl dai la frigider 30 de minute.

Într-un bol încăpător pui untul de arahide la temperatura camerei, laptele condensat, zahărul şi amestecul lichid din frigider. Mixezi până la omogenizare. Torni compoziţia într-o caserolă şi o dai la congelator până a doua zi. Serveşti îngheţata cu sosul preferat, decorată cu arahide.

FOTO SHUTTERSTOCK

 

 

Loading...