Îngheţata e desertul preferat al tuturor în zilele caniculare. Dacă te-ai plictisit de sortimentele clasice, încearc-o pe aceasta!

 

Ingrediente

500 ml smântână pentru frişcă (30% grăsime)

250 g afine

150 g zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

afine, pentru decor

Speli afinele şi le pui în blender cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Mixezi până obţii un piure fin, pe care îl treci prin sită, pentru a îndepărta cojile. Dai deoparte.

Mixezi smântâna rece la viteză mare 1-2 minute, până capătă o consistenţă uşor aerată, dar fără să se întărească. Torni piureul de fine şi îl încorporezi uşor  cu o spatulă. Pui compoziţia într-o caserolă închisă ermetic şi o dai la congelator 8-10 ore.

Serveşti îngheţata decorată cu afine proaspete.

FOTO Shutterstock

Loading...