Îngheţată de zahăr ars: Deliciul suprem al zilelor călduroase, îngheţata pe care o facem în casă are un gust mult mai natural şi aromat decât cea din comerţ. Ştim sigur că nu are conservanţi sau aditivi, aşa că putem consuma chiar şi 2 porţii pe zi. În plus, poţi face îngheţată folosind îndulcitor, dacă nu vreţi să consumaţi zahăr.

Ingrediente pentru îngheţată de zahăr ars: 

4 ouă
200 g zahăr
500 ml lapte
2 ½  linguri de zahăr pentru a face zahăr ars

Mod de preparare îngheţată de zahăr ars:

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu 100 g zahăr. Încorporezi laptele rece. Pui cele 3 linguri de zahăr la foc mic şi când s-au topit adaugi un pahar mic de apă. Fierbi până ce zahărul s-a  topit, cu atenţie ca imediat ce dă în clocot să iei de pe foc. Baţi albuşurile cu restul de zahăr şi încorporezi în gălbenuşurile cu zahăr şi lapte. După ce s-a răcit complet zahărul ars, îl adaugi la amestecul de ouă, lapte şi zahăr. Pui în caserole şi dai la rece.

Foto:

http://4.bp.blogspot.com/-ijVym8F9LeI/Udu3b-BehnI/AAAAAAAADio/aB8G7lWG2D8/s1600/inghetata+zahar+ars7.jpg

Loading...